Bosch 0280158501 - EV14 Näytä suurempana

Bosch 0280158501 EV14 130cc suutin

Bosch 0280158501 - EV14 suutin 130 cc 14 mm 12 Ohm. Korkealaatuinen polttoainesuutin. Kun tilaat useamman kuin yhden suuttimen saat aina keskenään samanlaiset suuttimet tuoton mukaan sarjoitettuna. Suutinten mukana tulee myös mittaustodistus. Tarkemmat tiedot ja ohjeet tietojen tulkitsemiseen alempaa tuotekuvauksesta

Tiedot

Toimitusaika 1-3pv

110,00 € sis. alv

Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille

Lisätiedot

Nimellistuotto130 cc
O-rengasväli61 mm
Kokonaispituus77 mm
Ohmiluku12 Ohm
Yläpää14 mm
Alapää14 mm
Etanoli sopivuusKyllä
LiitinJetronic EV1
Muut tiedot4-reikäinen suutinkärki, 2-haarainen suihku
Suihkun tyyppiE
TuottoluokkaSuuttimet 449 cc/min asti

Tiedot

Suurin osa suuttimista on saatavilla nopealla (1-3vrk) toimitusajalla. Yli 150€ tilaukset Suomessa toimitamme ilman postikuluja.

Saatavilla myös suuttimien lisätarvikkeet kuten jatkoholkit, liittimet jne. Kysy myynnistä mikäli et löydä etsimääsi!

Liitinsarja:

Voit valita suuttimen mukaan liitinsarjan. Litiinsarjaan kuuluu kyseiseen suuttimeen sopiva liitin pinneineen ja johtotiivisteineen.

 

Suutinkohtaiset tiedot:

 

Lisätiedot-kentässä näet suutinkohtaiset arvot. Alla näet ohjeet ilmoitettujen arvojen tulkintaan. Huomioi että kaikkia alla lueteltuja arvoja ei välttämättä ole ilmoitettu kaikille suuttimille (esim. kokonaispituus).

 

Nimellistuotto / koko:

Suuttimen koko kertoo suuttimen nimellistuoton. Suuttimen koko on yksi oleellisimmista valintakriteereistä, kun valitaan oikeaa suutinta esimerkiksi tietylle tehotavoitteelle. Laskennallinen teho tietyllä polttoaineen tuotolla riippuu käytettävästä polttoaineesta ja esimerkiksi RE85 polttoaineella vaadittu tuotto on suurempi kuin bensalla.

HUOM! Suuttimen lisätiedoissa ja nimessä mainittu tuotto on suuntaa-antava. Todellinen mitattu tuotto ilmenee suuttimen mukana toimitettavasta penkitystodistuksesta. Suuttimet penkitetään 3 Bar paineella ASNU-42 testinesteellä huoneenlämmössä.

 

O-rengasväli:

Tämä kertoo suuttimen pituusmitan yläpään O-renkaan keskilinjasta alapään O-renkaan keskilinjaan. Tämä on yleensä oleellinen tieto jotta O-renkaat osuvat oikean kohtaan tiivistyspintaa, niin suutintukissa kuin kannen/imusarjan päässä. Vinkki: Jos sinulla on vanha mitoiltaan sopiva suutin tallella, niin voit tarkistaa siitä helposti oikean O-O -pituuden.

 

Kokonaispituus:

Tämä tieto kertoo suuttimen kokonaispituuden aivan kärjestä kärkeen. Joissain suuttimissa imukanavaan menevän kärjen pituus saattaa olla erilainen riippuen esimerkiksi imusarjan rakenteesta tai muista rakenteellisista tekijöistä. Tätä mittaa voit verrata O-O -mittaan, jolloin pystyt arvioimaan suutinkärjen pituutta.

 

Ohmiluku:

Tämä tieto kertoo suuttimen impedanssiluvun (“ohmiluvun”). Tyypillisesti suuttimet jaetaan tämän tiedon perusteella kahteen kategoriaan; korkeaohmisiin ja matalaohmisiin. Moottorinohjain ja mahdollinen etuvastuspaketin olemassaolo vaikuttavat siihen millainen suuttimen impedanssi tulee valita. Suutinten ohjauspiirejä eli suutinajureita on erilaisia ja suuttimen ohmiluku tulee täsmätä käytössä olevaan suutinajuriin. Joissain autoissa on myös suuttimien etuvastuspaketti, jota käytetään oikean ohmiluvun saavuttamiseksi. Esimerkki: Matalaohminen suutin yhdessä etuvastuksen kanssa tuottaa suunnilleen saman ohmimäärän kuin korkeaohminen suutin ilman etuvastusta. Suutinajuri siis näkee korkeamman vastuskuorman kuin mitä suutin yksinään tuottaisi ilman etuvastusta. Onkin yleistä, että etuvastuspaketti saatetaan jättää pois käytöstä ja suutin korvataan matalaohmisen sijaan korkeaohmisella suuttimella. Tärkeintä on oikea suutinajurin näkemä ohmimäärä.

 

Yläpää:

Tämä mitta on suuttimen yläpään O-renkaan nimellishalkaisija. Eli käytännössä tämä mitta on hyvin lähelle sama kuin suutintukissa olevan reiän koko mihin suuttimen yläpään O-rengas tiivistyy. Mitoitus noudattaa normaalisti tiettyjä standardimittoja ja yläpää voi tyypillisesti olla joko 14mm (euroautot ja jenkit) tai 11mm (yleinen japanilaisissa).

 

Alapää:

Tämä mitta on suuttimen alapään O-renkaan nimellishalkaisija. Eli käytännössä tämä mitta on hyvin lähelle sama kuin imusarjassa/sylinterikannessa olevan reiän koko mihin suuttimen alapää tiivistyy.

 

E85 sopivuus:

E85 ja muut korkean etanolipitoisuuden omaavat polttoaineet aiheuttavat tiettyjä vaatimuksia suuttimen materiaaleille. Tämä tietokenttä ilmoittaa voiko kyseistä suutinta käyttää korkean etanolipitoisuuden omaavien polttoaineiden kanssa.

 

Liitin:

Tämä tietokenttä ilmoittaa suuttimen sähköliittimen tyypin. Liitintyypit noudattavat tiettyjä standardeja, mutta niitä löytyy kuitenkin lukuisa joukko erilaisia. Suuttimeen tulee käytännössä vain kaksi johtoa ja siten myöskin liitinrungon sisällä on kaksi liitinpinniä. Mikäli autosi johtosarjassa on erilainen liitin kuin löytämässäsi muilta osin sopivassa suuttimessa, niin suuttimen valinta ei toki ole siitä riippuvainen. Voit helposti vaihtaa johtosarjassa olevat liitinrungot vastaamaan uuden suuttimen liitintä. Meiltä saat kattavasti kaikki erilaiset liitinrungot ja tarvittavat liitinpinnit. Meiltä saatavilla tarvikkeilla voit myös valmistaa adapteripätkät, joilla muutat liitintyyppiä ilman että sinun tarvitsee purkaa alkuperäisiä liittimiä irti johtosarjasta.

 

Suihkun tyyppi:

Tämä tieto ilmaisee suuttimen muodostaman polttoainesuihkun muodon. Suihkun muoto on ilmaistu kirjaimilla. A = pistemäinen suihku, C = kartiomainen suihku ja E = kaksiosainen suihku. Kartiomaiselle ja kaksiosaiselle suihkulle on lisäksi ilmoitettu erikseen astekulma joka ilmaisee kartion viuhkan kulman ja kaksiosaiselle suihkulle suihkujen välisen kulman.

 

Suihkukulma:

Tämä luku ilmaisee polttoainesuihkun kulman asteina sellaisille suuttimille, jotka muodostavat kartion muotoisen suihkun tai kaksiosaisen suihkun. Kartiomaiselle suihkulle kartion reunojen välinen astekulma ja kaksiosaiselle suihkulle suihkujen välinen astekulma.

 

Muut tiedot:

Muut tiedot kenttä listaa muita oleellisia suuttimeen liittyviä tietoja, jotka saattavat vaikuttaa suuttimen valintaan. Esimerkiksi reikien lukumäärän suutinkärjessä, kärjen tyypin ja muita erityishuomioita.