Uusi BC Racing suora jousi 62-230-12 Näytä suurempana

BC Racing suora jousi 62-240-12

62-240-12

Alustasarjassa vakiojouset ovat usein suorituskyvyn ja mukavuuden välillä tasapainoileva kompromissiratkaisu. BC racing vaihtojousilla voit customoida alustan juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Katso tarkempi tuotekuvaus alta. Hinnat ovat kappalehintoja.

Tiedot

Varastossa, toimitusaika 1-2 pv

45,00 € sis. alv

Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille

Lisätiedot

Pituus (mm)240
Jäykkyys (kg/mm)12
TyyppiSuora
Sisähalkaisija (mm)62

Tiedot

BC Racing jousilla voit customoida alustan juuri sinun käyttöösi sopivaksi.

Alustan vakiojouset ovat usein parhaaksi katsottu kompromissi, mutta käyttötarkoituksia ja mieltymyksiä on monenlaisia. Pyrimme jo alustan ostovaiheessa auttamaan parhaamme mukaan oikeiden jousien valinnassa, mikäli auton käyttö poikkeaa "normaaliajosta". Myöhemmin saattaa kuitenkin tulla vielä tarve muuttaa jousia esimerkiksi lisäpainoa tuovien hifiasennusten vuoksi, haettaessa vielä viimeiset madallusmillit tai kilpurissa maksimaalisen ajotuntuman saavuttamiseksi.

 

BC Racing jouset käyvät usein myös muihin alustoihin

BC Racing vaihtojousien sisähalkaisija 62mm on melko yleisesti käytetty alustasarjoissa. BC jouset siis sopivat myös moniin muihin alustasarjoihin. Soveltuvuutta emme voi luvata, mutta mittojen täsmätessä jousi toimii. Sisähalkaisijassa muutaman millin poikkeama ei pääsääntöisesti haittaa ja pituuden rajoittaa lähinnä kyseisen alustan säätövara.

 

BC Racing jousen kyljessä olevasta numerosarjasta voit päätellä jousen ominaisuudet

Kolmiosaisen numerosarjan ensimmäinen osa kertoo jousen sisähalkaisijan, toinen osa pituuden jännittämättömänä ja kolmas jäykkyyden. Tynnyrimallisissa jousissa perässä on vielä lisäksi kirjain S.

Esim. 62-120-18 on normaali suora jousi 62mm sisähalkaisijalla, 120mm pitkä ja jäykkyys 18kg/mm.

Jäykkyysarvo on kilogrammaa / millimetri. Esimerkiksi 10kg jousi painuu 10kg kuormalla kasaan millimetrin. Arvot ovat lineaarisia joten 10kg jousi on kaksi kertaa jäykempi kuin 5kg jousi. Jousen pituus ei vaikuta jäykkyyteen, mutta vaihdettaessa jäykempiin jousiin täytyy huomioida että auton oma paino ei enää riitä puristamaan jousta yhtä paljon kasaan. Tolpan korkeutta täytyy siis säätää jotta saavutetaan sama madallus tai vaihtoehtoisesti jousen jäykkyttä lisätessä kannattaa valita myös hieman edellistä lyhyempi jousi.